Legfrissebb bejegyzések

Masszázs krémek


Mielőtt a masszázs krémek és olajok témájába belemerülnénk, szeretném kihangsúlyozni, hogy nem csupán a masszázs során használatos krémekről érdemes beszélni. Illetve ne feledjük, hogy a különféle testápolók használata nem pótolja a megfelelő mennyiségű folyadék – ami főként víz kell legyen – bevitelét.

masszázs krémek

A testápolás fontos kellékének számítanak a különböző krémek, olajok, szérumok. Bőrünk hidratálása igen fontos, nyáron a napsütés és ezáltal az UV sugárzás miatt, télen pedig az alacsonyabb hőmérséklet viselheti meg jobban bőrünket.

Természetesen a belső hidratálás legalább olyan fontos, mint a kívülről történő ápolás.

Egy felnőtt ember napi vízfogyasztása – az egészséges állapot fenntartásához – átlagosan három és négy liter között mozog. Ez persze módosulhat a testsúly, a kor, az egészségi állapot, vagy épp a külső környezeti tényezők változásának függvényében.

A napi rutinunkba épített „testápolózás”

Valljuk be, legtöbbször épp csak kerül ide-oda egy-egy adag krém. Tehát több bőrfelület kimarad. Illetve ahova kerül, oda sem feltétlenül a megfelelő mennyiséget juttatjuk, vagy nincs ideje beszívódni, mert felöltözünk, és a ruhára tapad. De akadnak olyan krémek is, melyek kifejezetten alaposabb bemasszírozást igényelnek a beszívódáshoz.

A külső hidratálás csodás, kényeztető módja a masszázs.

Egy kiadósabb masszázs során igen nagy mennyiségű hidratáló olajat, masszázs krémet, szérumot lehet a bőrbe juttatni, méghozzá elég mélyen.

A masszázs tehát bőrünk hidratálása szempontjából is kiváló egészségmegőrző módszernek bizonyul. Érdemes minél természetesebb olajokat használni, amiket le sem mosunk magunkról a masszázst követően még néhány órán át.

A drogériák polcain kell csak szétnéznünk, ha valami speciálisabb masszázs krémet szeretnénk, hiszen széles választék tárul elénk, szinte biztosan bárki találhat a bőrtípusának megfelelő terméket.

Egy kis masszázs tudás sem árt persze, hogy maga a bemasszírozás is élmény legyen… ez tanulható, bátran kell egymáson otthon gyakorolni. És persze az sem árt, ha időnként egy profi szalonban kényezteti magát az ember, egyedül, vagy párban, s közben ellesnek néhány fogást otthonra is…