[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”content”]

Néhány szó a nuru masszázsról

A nuru masszázs során a masszőz egy speciális anyagot, egész pontosan az úgynevezett nuru gélt használja fel, hogy a masszírozott fél testén csúszkáló mozdulatokat végezzen a csúszka masszázs mintájára. Ha még nem próbáltad, ne hezitálj, próbáld ki! Az élmény garantáltan különleges lesz.

Nuru gel: perfect for nuru massage

Többet szeretnél megtudni a nuru masszázsról?

A nuru masszázs megegyezik a csúszka masszázzsal?

Technikájukat tekintve egyeznek, mégis igen nagy különbség van köztük, hála a használatos anyagoknak. A csúszka masszázshoz olajat, míg a nuru masszázshoz nuru gélt használunk. Az olaj szintén egy csúszós termék,  ám a nurut speciálisan arra tervezték, hogy extrém módon sikamlós legyen. Akik kipróbálják mindkét masszázstípust, ezért mondják, hogy a nuru  teljesenen más élményt nyújtott számukra, mint a hagyományos csúszka masszázs. 

 

Nuru gel massage oil

A Nuru masszázs technikája

Amint azt korábban már említettük, a nuru masszázs technikája alapvetően megegyezik a csúszka masszázséval. A masszőz ezen programok során a masszőz teljes testét (karok, fenék, has, mellek) használja. Ebből adódóan test a testtel masszázsnak is szokták nevezni.

Ez a masszázstípus azonban nem csupán nyugtató hatása miatt ennyire populáris, hanem erotikus fűszerezése miatt is.

Itt érdemes megemlíteni, hogy sokan úgy vélik, hogy az erotikus masszázsok valamiféle szexuális tevékenységet takarnak, ez azonban csupán egy tévhit. A csúszka masszázs nemcsak egy relaxáló, felettébb élvezetes program, hanem sokkal mélyebb jelentést hordoz magában, mentális és pszichés aspektusból egyaránt.

A csúszka masszázs során a masszőz (ezt a típust ugyanis általában hölgyek végzik) a teljes testével fel- és lefelé csúszkálva stimulálja a masszírozott fél testén azon pontokat, amelyek pozitívan befolyásolják a közérzetet. Tudományosan bizonyított tény, hogy két test egymással való érintkezése elősegíti az endorfinok. más szóval boldogsághormonok felszabadulását. Az endorfinok véráramba kerülésével a stressz érzete is fokozatosan enyhül.

Igen közkedvelt formája ez a lazító masszázsoknak, mivel a masszőz és kliense között különleges és intim kapcsolatot hoz létre.

A kezelést akár önmagában is végezhetik, de számos helyen, így például szalonunkban is, egy komplett masszázsprogram utolsó szakaszaként illesztik be.

Jótékony hatásai

A csúszka masszázsnak is vannak ellenjavallatai?

Természetesen a csúszka masszázs esetében is oda kell figyelni az ellenjavallatokra, ugyanis számos esetben egy ilyen kezelés inkább árt, mintsem használ.

nem ajánlott ilyen típusú masszázson részt venni. (A masszázs közben felhasznált anyagokra természetesen nem vonatkoznak ezek az ellenjavallatok.)

A Nuru gél

Egy Magyarországon kevésbé ismert, csúszós kence-féleségről van szó. Magát a „nuru” szót nagyjából „simának” vagy „csúszósnak” lehetne lefordítani. Ez egy japán, vagy még pontosabban kawasakai találmány, ami egyszerre jelöli a masszázs típusát (ami tulajdonképpen egyenlő a csúszka/test a testen masszázzsal, amiről bővebben majd a későbbiekben lesz szó), illetve a közben felhasznált anyagot is. Relatíve újdonságnak számít, ugyanis még csak valamivel több, mint 25 éve alkalmazzák világszerte.

(Szalonunk közvetlen Japánból való importálással jut hozzá a nuru gélhez, törekedvén az igazán magas minőségi elvárások kielégítésére. )

Sajnálatos módon manapság rengetegen szenvednek valamilyen bőrbetegségtől vagy bőrirritációtól. Ennek köszönhetően az olajok jelentős része szóba sem kerülhet egy masszázs során. Hovatovább nem egy olyan személy akad, aki emiatt inkább nem látogat masszázs szalonokat, mivel nem állnak rendelkezésre a számára „biztonságos” paszták. A nuru gél viszont 98%-ban természetes összetevőkből áll, nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot vagy tartósítószert, semleges a pH értéke, így semmilyen bőrtípusra nem jelent veszélyt.

Bár nagyon sokan kedvelik a különböző aromákat, ami a normál olajakat jellemzi, nehéz lehet eltalálni, kire milyen hatást fejt ki egy-egy illat, ki mit szeretne érezni a testén. A nuru gél esetében nincs ilyen probléma. Ugyanis a nemcsak színtelen, de szagtalan anyag garantáltan nem fog nyomot hagyni maga után a bőrön vagy a szöveteken.

Ha valakinek persze fontos az, hogy a felhasznált kencefice ne csak sikamlós, de kellemes illatú is legyen, akkor a nuru gél talán nem a legkedvezőbb, de bizonyos kényelmi szempontokat tekintve mindenképp jobb választásnak bizonyul más lehetőségeknél. (Valamint igény esetén egyéb segédeszközökkel, így füstölőkkel vagy illatgyertyákkal is lehet kompenzálni ezt a „hiányosságot”.)

A nuru gélt sokféleképpen lehet felhasználni. Számos helyen, így szalonunkban is, a csúszka masszázs egy alternatív eszközeként tartják számon.

 

Nuru massage gel

Milyen egyéb felhasználási módja lehet a nuru gélnek, illetve hogyan juthatunk hozzá?

A nuru gélhez nem pusztán szalonok, wellnesses kiruccanások útján lehet hozzáférni. Saját hajlékunkban is bátran ki lehet próbálni (például internetes rendelés révén), a lehetőségeknek csak a képzeletünk szabhat határt.

A masszázson túl síkosítónak is tökéletes lehet, elvégre természetes összetétele és tisztasága miatt többek között a hüvelyi hámrétegre nézve is biztonságos. Adott esetben akár a szexuális problémákra is egyfajta megoldást kínálhat (fájdalmas együttlét, hüvelyszárazság, nem megfelelő előjáték stb.).

Otthoni felhasználáskor egyéni ízlésünk szerint is lehet hígítani ezt a folyékony masszát, a kívánt hőmérséklethez pedig ugyanúgy lehet hideg, mint forró vizet, esetleg mikrohullámú sütőt használni.

A bőrbarát nuru gél még a különböző testápoló krémeket is helyettesítheti. Bármilyen összetételű kenőcsről is legyen szó, rengeteget kell várni, hogy megszáradjanak, így nem egyszerű használni ezeket a hétköznapokban (így munkában vagy edzés előtt). A kellő hidratáltság eléréséhez is remek opció lehet tehát ez a vízbázisú anyag, mivel rendkívül gyorsan felszívódik, semmilyen kellemetlen utóhatása nincs.

A nuru masszázs folyamata

Környezet

A nuru masszázshoz először is fontos a tökéletes környezet. Szalonunk egyedülálló felszereltségét és berendezését vendégeink valódi kikapcsolódását célul kitűzve alakítottuk ki, mely kiváló masszőzeink szaktudásán túl szintén hozzájárul ahhoz, hogy  a városban a legjobb masszázsélményt nálunk tapasztalhatja meg. A szalonról készült képeket megtekinteheted itt!

Atmoszféra

A tökéletes atmoszféra eléréséhez a Nuru masszázst mindig egy teljes testmasszázzsal vagy egy hátmasszázzsal egybekötve végzik masszőzeink, a teljes ellazulásért. Kellemes háttérzenét, speciális világítást, gyertyákat és illatokat használunk, hogy a lehető legmeghittebb hangulatot megteremtéséért.

Előkészületek

Ehhez a különleges masszázshoz szükségünk van egy kisebb tálra, a Nuru gélre és meleg vízre. A nuru gélt a tálba öntjük és összekeverjük a egy kevés vízzel. Az eredmény a nuru masszázs tökéletes hozzávalója, a bekevert Nuru gél.

Maga a Nuru masszázs

A masszőz először felviszi a saját és kezelt fél testére a Nuru gélt. Ez már önmagában is egy kellemes élmény, hiszen meleg és csúszós. Ezt követően a kezdődik a Nuru masszázs. A masszőz a csúszka masszázs technikáját alkalmazva használja a karjait, melleit, hasát, fenekét és combjait is a kezeléshez.  Fontos megjegyezni, hogy bár a Nuru masszázs egy igen érzéki élmény, a masszázs határait nem lépjük át, ami azt jelenti, hogy semmilyen típusú szexuális szolgáltatást nem nyújtunk.  Szalonunk nagy figyelmet fordít erre.

The slippery nuru gel

A Nuru gél eltávolítása

Mivel a gél vízbázisú, az olajokkal és krémekkel szemben bőrünkről könnyedén lemosható langyos vízzel. Valamint foltot sem hagy maga után, így ha esetleg nem kívánt helyre ömlene (lepedőre, ruhára stb.), mindössze várni kell egy keveset, és magától elpárolog.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]