Legfrissebb bejegyzések

Testünk szépségének, egészségünk megóvásának számos eszköze közismert. Ilyen például a rendszeres testmozgás és a sport, vagy a diétás/fogyókúrás étrend.  Talán sokak számára az újdonság erejével hat a tény, mely szerint a masszázs egy bizonyos típusa is elősegítheti a zsírégetést. Ezt a technikát nemes egyszerűséggel csak „zsírégető masszázsnak”, „cellulit masszázsnak” vagy esetleg „fogyasztó masszázsnak” hívjuk.

A cellulitisz masszázs otthonunkban is végezhető.

Az ilyen típusú masszázs ugyan nem mérhető össze egy relaxáló masszázzsal, és helyettesíti a tudatos táplálkozást és a rendszeres testmozgást, viszont tökéletes kiegészítője lehet a fogyókúrának.

Célja elsősorban a narancsbőr fokozatos enyhítése, a bőr feszesítése, a méreganyagok eltávolítása, az anyagcsere gyorsítása, és a zsírszövetek összetörése/zsírsejtek kicsinyítése, ezek pedig együttesen nagyban elősegítik a felesleges zsírpárnák eltűntetését.

Hogyan működik?

A zsírégető masszázs során tehát a testnek többek között olyan pontjait stimuláljuk, amelyek az éhségközponttal és az anyagcserével állnak összefüggésben. Ezt azt jelenti, hogy míg a masszírozott fél étvágya folyamatosan csökken a kezelések előrehaladtával, úgy gyorsul fel az anyagcseréje.

Bizonyos idő elteltével a szervezet alkalmazkodik ehhez a folyamathoz, így valószínűleg nem lesz annyira megterhelő a fogyni vágyók számára betartani a helyesnek ítélt, ugyanakkor szigorúbb táplálkozás szabályait.

Ahogyan említettük, a zsírégető masszázs nem csupán a felesleges zsírrétegtől való megszabadulást segíti elő, kiváló eszköze lehet a cellulit, vagyis narancsbőr (a bőr alatt lerakódó, jól látható zsírréteg) elleni küzdelemhez is. Ennek kialakulásához hosszú évek kellenek, így az eltűntetése sem lehetséges azonnal.

Mivel a súlyfelesleg általában narancsbőrt is eredményez, a fogyasztó masszázs során a masszőr vagy masszőz olyan kencéket használ, amelyek már önmagukban feszesebbé és rugalmasabbá varázsolják bőrünket.

Fontos azonban megemlítenünk, hogy ezek a krémek önmagukban kevesek, akárcsak maga a masszázs, úgy ezeknek a használata sem pótolhatja teljesen a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, mindössze kiegészítheti azokat.
(Bár a zsírégető krémek használata bizonyítottan elősegíti a zsírfelesleg eltávolítását, érdemes lehet tüzetesebben utánanézni, pontosan melyiket választjuk, illetve mikor és milyen mennyiségben érdemes a vásárolt produktumokat használni.)

De hogyan is kell hozzáfogni ehhez a masszázshoz?

Nem egy szalon akad, ahol valódi profikra bízhatjuk magunkat, de kellő ismeretek birtokában akár otthon is kipróbálhatjuk ezt a masszázstípust.

Magának a kezelésnek bizonyos mozdulatai relatíve egyszerűen, könnyen elsajátíthatóak:

  • A fogyasztó masszázs jobbról balra, valamint lentről fölfele haladó, simító, csipkedő és körkörös mozdulatokból áll. A legalkalmasabb időpont erre a kezelésre az esti zuhanyt vagy fürdést követő szakasz (vagy pedig célszerű lehet közvetlenül edzés után elvégezni a kezelést, ugyanis hatására az izmok könnyebben ellazulnak, gyorsabban regenerálódhatnak és formálódhatnak.)
  • Először a comboknál kezdjük a masszázst, majd ezt követően a csípő és a fenék következik, legvégül pedig a has. Kezdetben lassú, ugyanakkor határozott mozdulatokkal végig kell simítanunk az említett területeken, ezt követően pedig finoman átcsipkedjük a karcsúsítani kívánt részeket (ezzel felélénkítve a nyirok- és vérkeringést).
  • Legvégül ökölbe szorított kézzel és az ujjpercek találkozásánál lévő „bütykökkel” gyúrjuk át a kritikusabb testrészeket. Ezt a mozdulatsort követi ismét a csipkedés, majd pedig a határozott, de simító mozdulatok.

Milyen gyakorisággal ajánlott?

Ezekre a fogásokra érdemes lehet hetente legalább háromszor-négyszer időt fordítani, akárcsak az elegendő mennyiségű testmozgásra. Amennyiben úgy döntünk, hogy inkább profi masszőzök vagy masszőrök kezeire bíznánk magunkat, úgy egy kezelés értelemszerűen hosszabb ideig is tarthat (60-90 percig), de főleg a kezdeti időszakban fontos, hogy hetente négyszer szánjunk időt a zsírégető masszázsra, később pedig hetente három alkalmat, egészen addig, amíg el nem érjük a kívánt eredményt.

Mennyire hatékony?

Bár egyes masszázstípusok adott esetben akár fájdalommal is járhatnak, a cellulit masszázs esetében semmi ilyesmitől nem kell tartanunk, elvégre a kezelés elejétől a végéig aránylag finom mozdulatokkal dolgozunk.

A zsírégető masszázs hatékonyságát természetesen több tényező is befolyásolhatja, főként az, hogy egyébként milyen életmódot folytatunk. Bár a masszázs segíthet a heti 1-2 kilogrammos súlycsökkentésben, a hatékonysága függ a súlyfelesleg mértékétől és a zsírszövetek kötöttségétől. Ajánlott a kezelés ideje alatt különös figyelmet fordítani arra, hogy legalább 2,5-3 liter vizet igyunk, így könnyebben távozik testünkből a masszázs során feloldott zsír.

Fontos megemlíteni, hogy bár a narancsbőrt (ami ellen a zsírégető masszázs ugyancsak hatékonynak bizonyulhat) nem feltétlenül a súlytöbblet eredményezi. Bár függ az egészséges vagy éppenséggel egészségtelen étkezéstől, lehet hormonális eredetű is, így vékonyabb testalkattal rendelkező hölgyek esetében is ugyanúgy kialakulhat.

Fentebb részletesebben kifejtettük már a fogyasztó masszázs lépéseit, nézzük meg most alaposabban azt is, hogy az étkezésünket hogyan lenne érdemes átalakítani a bőrünk szebbé tétele érdekében!

  • A citrusgyümölcsök, mint például a lime vagy a narancs, rendkívül magas rosttartalommal bírnak, emellett vitaminban is gazdagok. A máj megfelelő működéséhez járulnak hozzá, ez a szervünk pedig létfontosságú a méreganyagok kiválasztása és eltávolítása szempontjából.
  • A többek között a csípős paprikában is megtalálható kapszaicin (C-vitamin tartalmú csípős hatóanyag) jelentős mértékben javítja az anyagcserét, így gyorsítja a méreganyagok távozását is, ráadásul még a vérkeringést is feleleveníti. Nem mellesleg számos zsírégető vagy narancsbőr elleni krém fontos összetevője is egyben.
  • A csirkemell kiváló sovány fehérjeforrásnak bizonyul, egészségesebben, mint például grillezve pedig tökéletes diétás étel is egyben. A sovány fehérjeforrásokra jellemző, hogy testünk inzulinszintjét segít egyensúlyba hozni, annak ingadozása ugyanis az egészségtelen, szénhidrátokban gazdag ételek utáni sóvárgást is eredményez többek között.
  • Mindemellett a narancsbőr egyik legnagyobb ellensége az antioxidáns, a C- és az E-vitamin. Érdemes lehet minél több olyan gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani (almát, répát, céklát, uborkát stb.), amikben az említett anyagok megtalálhatóak. (Amennyiben az anyagcserénket is szívesen gyorsítanánk, úgy a brokkolit, a chilit vagy a gyömbért tudjuk még javasolni, illetve az ezeket tartalmazó ételeket.)
  • Ahogyan az már említésre került, a rendszeres folyadékbevitel is segíthet szebbé varázsolni bőrünket. Természetesen a vitamindús és egészségesen elkészített smoothie-k és facsart levek is hozzájárulhatnak a zsírégetéshez. (Így amennyiben ráunnánk a tiszta vízre, vagy esetleg megkívánnánk a cukros üdítőket, bátran összedobhatunk akár otthon is egy turmixot néhány gyümölcsből és zöldségből, amivel nemcsak hogy spórolunk, de még a fogyó- vagy tisztítókúránknak sem ártunk.)

Összegezvén tehát az eddigieket, míg a narancsbőr, a hízásra való hajlam és/vagy a kötőszövetek rugalmassága lehet akár genetikailag is belénk kódolva, addig igenis sokat tudunk tenni egészségünk és jó testi kondíciónk megőrzése érdekében.

Legyen szó bármilyen munkát űző, bármilyen testi adottságokkal rendelkező emberről, mindenki megtalálhatja a neki kedvező alternatívát, akár a sportban, az edzésben, akár az ételek és italok megválogatásában, akár a részletesebben kifejtett otthoni masszázsban, különböző krémek használásában. Habár elhatározás és kellő kitartás nélkül nem lehet életmódunkon változtatni egyik napról a másikra, csak garantálni lehet, hogy bőven megéri az ebbe fektetett energia, külsőnk és belsőnk szempontjából egyaránt.

 

 

Legfrissebb bejegyzések

Ayurvédikus masszázs


Sokféle masszázs típussal találkozhatunk, ám kevés oly’ összetett fajta létezik, mint az Ayurvedikus masszázs.
Lássuk hát pontosan, mi az az ayurvédikus masszázs!

A holisztikus, azaz a testet, lelket és elmét egy egészként vizsgáló szemléletű ayurvéda gyógymód egyik alapkezelése. Ennek szó szerinti jelentése „a hosszú és egészséges élet tudománya”. Ősi indiai gyökerekre tekint vissza. Egészségmegőrző, megfiatalító, gyógyító kezelés, amely nemcsak fizikai, hanem emocionális és spirituális síkon is méregtelenít.

Az ayurvéda három alaptípusba sorolja az egyént, amiket dosháknak hív. A három dosha a Pitta, a Vata és a Kapha, mely típusokhoz az öt alapelem különböző kombinációja kapcsolódik. A Pitta tűz és víz, a Vata levegő és éter, míg a Kapha a víz és föld elemekkel függ össze.

Masszázs terápia az egészségért.

Ritka, hogy valaki csak az egyik típusba tartozzon, ahogy az is, hogy egyformán mindhárom típus rá jellemző legyen. A leggyakoribb, ha egy típus vagy kettő együtt keverten dominál, és a harmadik csak gyengén van jelen, vagy hiányzik. Mikor valamelyik dosha alul- vagy túlműködik, akkor az az egyensúly felborulásához vezet.

Az ayurvédikus masszázsok típusuktól függően személyre szabott kezelést nyújtanak nemcsak prevenciós célból, hanem a harmónia felbomlásának visszaállításának elősegítésére. Az ayurvéda alapelvének megfelelően az egyensúly fenntartásával elkerülhetőek a betegségek. A masszázs pedig hozzásegít a boldogság, az egészség és a jól-lét alapállapotunkhoz.

Összehasonlítás más masszázsokkal

Gyakorlatban az ajurvédikus kezelést megelőzi egy rövid beszélgetés, ami hozzásegíti a terapeutát az egyénnek megfelelő masszázsolaj kiválasztásához. A kezelendő testrészt vagy testrészeket eztán meleg olajos simító, dörzsölő, húzó és ütögető fogásokkal kényeztetik. A kezelés végén a hatékonyabb méregtelenítés céljából egy gyógynövényes főzet segítségével átgőzölik a teljes kezelt testfelületet.

Míg a svéd masszázs alkalmával használatos vivőanyag csak tapadásgátló funkciót tölt be, a thainál pedig a kezelés vivőanyag nélkül, ruhában történik, addig az ajurvédikus során a gyógyító hatásmechanizmusé a főszerep. Hidegen sajtolt 100% növényi alapanyagból készült olajat használnak, amiben több hatóanyaggal bír. Az olaj a vendég dósájának megfelelően személyre szabott, és lényeges pont még, hogy az egész test ússzon ebben az olajban. Szinte végig áztatják a kezelés során a vendéget.

A kezelés specifikus energia pontokra összpontosít, nem úgy, mint a svéd, ami inkább anatómia és fiziológia fókuszú. Az energia blokkok oldása és az érzelmi terhek felszabadítása a cél, nem úgy, mint a svédnél, ahol az izmok kilazítása, fizikai manipulálás a cél.

A fogások erőssége az egyén dosha besorolásától is függ. A Vata esetében gyengéd szattvikus érintést alkalmaznak, Pittánál egy mélyebb radzsikusat, míg Kaphánál egy még mélyebb tamaszit. A kezelés alkalmával a csakrák egyensúlyba kerülnek. A dósának megfelelően a fogások üteme lehet elnyújtott, vagy akár gyors is.

Típusai

Az ayurvéda kezelések között számtalan népszerű és rendkívül jótékony hatással bíró masszázsterápiát különböztetünk meg. Az alábbiakban a legismertebb és legtöbbször alkalmazott formákat mutatjuk be:

  • Abhyanga

Az ayurvéda egyik legfontosabb fajtája, az egész testet érinti. Kiválóan hat minden sejtünkre, csodálatos kezelést nyújt bőrünknek, izmainknak, ízületeinknek, általa egészségesebbé válnak belső szerveink és idegrendszerünk. Rendkívül hatékony sejtszintű méregtelenítő hatással bír. Javítja a vér- és nyirokkeringést, erősíti az immunrendszerünket. Bőrtípusunktól függően heti, de akár naponta egyszeri rendszerességgel is ajánlják alkalmazását.

  • Gandharva

A Gandharva alkalmával a terapeuta az érintést hangterápiával egészíti ki. Az energiaáramlás fokozásának érdekében a meleg olajos kezelés mellett kristály hangtálakat használ a sejtek rezegtetése és átalakítása céljából. A terápiát követően élettel telve, örömmel a szívünkben távozhatunk a kezelésről.

  • Marma

Az áyurvéda marmának nevezi a testet, elmét és érzelmeket összekötő létfontosságú energiapontokat. A marma masszázs finom, körkörös mozdulatokkal vonja be a testet az egyén doshájának megfelelő gyógyító olajjal. Csodálatosan fokozza a szervezet öngyógyító folyamatait, felébreszti a prána mozgását, segíti a test vér- és nyirokkeringését, enyhít az izmok merevségén.

  • Navarakizi

Az Abhyangát követően egy barnarizses batyus átdörzsöléssel fokozzák a méregtelenítést. Kiváló bőrtápláló és –megújító, fiatalító kezelés. Izomgyengeség vagy ízületi kopás esetén is javallott. A pitta túlműködés ellensúlyozásaképp rendkívül hatékony bőrpanaszok, ráncosodás, pikkelysömör, ekcéma és gyulladt, pattanásos bőr esetén. A batyukba tejben főtt rizst tesznek, amit aztán személyre szabott gyógynövényes meleg tejbe mártanak. Ez a keverék olyan értékes összetevőket tartalmaz, mint a folsav, cink, B vitaminok, cink, fehérje, kálcium, mangán, vas, magnézium és szelén. Utóbbinak köszönhetően a korai őszülésnél is tökéletes segítséget nyújt a Navarakizi.

  • Padabhyanga

A talp és a lábszár masszázsát jelenti. A reflexzónák stimulálása révén javítja belső szerveink állapotát és ezáltal életfunkcióinkat.

  • Patra poli

Speciális, személyre szabott masszázsforma. Az Abhyangát követően az egyén dósájának megfelelő gyógynövényes batyus átdörzsöléssel koronázzák meg a kényeztetést. A megfelelő gyógynövények tökéletesen harmonizálják a testi funkciókat, a szervrendszerek esetleges működési zavarait. Csodás méregtelenítő tulajdonságú.

  • Shiroabhyanga

Ez a típus a fejjel, arccal, nyakkal és vállövvel foglalkozik. Fokozza a vérkeringést, az agyi funkciók felpezsdülnek, az agy oxigénszállítása javul, az álmatlanság csökken. A nyaki és váll területén felhalmozódott stressz blokádokat teljes mértékben feloldja. Azonban azt vegyük figyelembe, hogy a kezelés a hajas fejbőr masszázsával kezdődik, ugyancsak olaj segítségével. Ez ugyan fényessé és egészségessé varázsolja hajunkat, mégis van, aki nem szívesen keni össze a haját.

  • Shirodhara

A Shiroabhyanga kezelés után egy gyógynövényes olajat csorgatnak a vendég homlokára, lassú, jobbra és balra történő mozgatással. Az ellazulást maximalizáló módszer krónikus álmatlanság és fejfájás esetén rendszeresen végezve megszünteti azokat. Migrén, stressz és szellemi kimerülés esetén is nagyon hatásos.

  • Udwartan

Erőteljes dörzsölésekkel és gyúrásokkal végzett, alakformáló, bőrfeszesítő és méregtelenítő típus. A kapha dosha túlműködése zsírfelesleg és salakanyag lerakódáshoz vezethet, az Udwartan pedig ezeket az anyagokat felmozgatja és kiüríti a szervezetből. Testreszabott gyógynövényporral és olajjal történik a masszázs. A kezelés végén a gőzölés hatására a felszabadult méreganyagok nagy része verejtékezés útján ürül ki a szervezetből.

Az ajurvéda masszázs az egyén domináns doshájára helyezi a hangsúlyt. Úgy tartják, ha egyensúlyi hiányban szenved az illető, akkor a hiányt annak ellentettjével lehet orvosolni.

  • A Kapha doshának a mélyszöveti, stimuláló fogásokkal végzett terápia a leghatásosabb, mint amilyen az Udwartan is. Ezzel orvosolható a letargikus, egykedvű és depresszív hangulatuk.
  • A Pitták, ha kiegyensúlyozatlanok, többek között az Abhyanga kezeléssel tudják harmóniába hozni önmagukat. A méreganyagok felszabadításával és a központi idegrendszer nyugtatásával csodás eredmények érhetőek el.
  • A Vata típusnak a Shirodhara és a Marma masszázsok javallottak a nyugtalanság, gyengeség, emésztési problémák tüneteinek kezelésére.

Kinek ajánlott?

Az ajurvédikus masszázs szinte mindenkinek ajánlott, hiszen tökéletesen személyre szabott terápiás módszert nyújt. Személyiségünknek, lelki állapotunknak, terápiás célunknak megfelelően 100%-ig garantáltan megtaláljuk típusaiban azt, ami a legjobban megfelel elvárásainknak. Nem egy mágikus sületlenség, áldásos hatásait a kétkedők is ugyanúgy megtapasztalhatják, mint ahogy a holisztikus, spirituális beállítottsággal rendelkezők.

Azonban érdemes nagy tapasztalattal rendelkező, szakavatott terapeutát felkeresni, ugyanis ha nem a doshánknak megfelelő kezelésben részesülünk, az még nagyobb kiegyensúlyozatlansághoz vezet mind fizikálisan, mind pedig emocionálisan.

Legfrissebb bejegyzések

Masszázs együtt


Régóta érdekel, hogy milyen lehet a partnereddel együtt megtapasztalni a masszázsélményt? Egy pezsdítő közös élményre vágytok, melyet egy időben, együtt élvezhettek? Vajon mit takar a páros masszázs fogalma?

Páros masszázs a a kiegyensúlyozott párkapcsolatért.

Egy különleges randi tippel készültünk most Nektek. Hiszen nálunk szakképzett, tapasztalt masszőzeink biztos keze alatt csodálatos élményben lehet részetek, melyet a későbbiekben akár otthoni használatra is fel tudtok használni. Sok szeretettel várunk Titeket, ha megosztanátok egymással e pompás élményt.

Képzeld el, amint szerelmed érdeklődve bontogatja az ajándékot, mellyel szülinapjára készültél. Izgatottan figyeled. Vajon mi lesz a reakciója? Sokat gondolkodtál, hogy hogyan is lehetne meglepni… Feltétlenül olyan ajándék után keresgéltél, amellyel kimutathatod, hogy mennyire fontos Ő számodra. Aztán bevillant… a legbecsesebb értéked az IDŐ.

Az egymásra szánt minőségi idő, az élményekben gazdag programok, a sok nevetés és az emlékek, melyeket sosem vehetnek el Tőletek. Így aztán döntöttél, és látva a mosolyt az arcán, valamint a csillogást a szemeiben, már tudod, hogy tökéletes ajándékra leltél.

A páros masszázsprogramok nemcsak itthon, de világszerte is rendkívül közkedvelt időtöltésnek számítanak. A bensőséges hangulat megteremtésében apró mécsesek, kellemes illatú olajok, akár füstölők is szerepet játszanak. A háttérben hangulatos zene varázsolja el az élménykeresőket. Pároddal egy a minden érzékszervetekre ható fenséges tapasztalást kínálunk most Nektek.

Ajánlatunk

Szalonunkban lehetőségetek van a masszázs nyújtotta jótékony hatásokat együtt, közösen megélni. Rendkívül nagy figyelmet fordítunk a tisztaságra, az igényes környezetre. Modern enteriőr, hangulatos atmoszféra, kedves és figyelmes recepciós személyzet, tapasztalt és fantasztikus masszőzök repítenek a stresszes hétköznapok fogságából egy harmóniával teli varázsvilágba. Kétféle felejthetetlen páros masszázs programunkból tudtok választani:

  • a két masszőzös, valamint
  • az egy masszőzös programot.

Előbbi alkalmával két választott masszőz segíti kikapcsolódásotokat. Ekkor egy légtérben, két tatamin, de egymás mellett fekve vehettek részt a különleges élményben. Míg az egyik hölgy Téged, a másikuk a párod masszírozza. Az ellazulást és relaxálást elősegítő, hozzávetőlegesen egy óra időtartamú teljes testet érintő kellemes masszázst követően mindkettőtök részesül egy különleges lingam vagy jóni maszázsban szakképzett masszőzeink biztos keze alatt. A tapasztalt fogásokat ellesve otthon akár újra is élhetitek az élményt, a recept csak egy kis kreativitás, képzelőerő és egymásra hangolódás.

Ha egy masszőzzel szeretnétek megélni a páros masszászt, akkor egy sokkal inkább interaktívabb élményben vehettek részt. A program ezen formája abban tér el a fent említettől, hogy felváltva előbb a masszőzzel közösen kényeztethetitek párotokat, majd Te részesülhetsz a finom fogásokból. Ebben a formában több lehetőségetek van otthon is alkalmazható technikákat betanulni, mely segítségével könnyedén felpezsdíthetitek párkapcsolatotokat, legyen az egy kezdődő románc vagy épp egy sokat tapasztalt, összeszokott szerelem.

A programról

A páros masszázsprogram valójában nem egy külön masszázsfajta. A fogalom annyit takar, hogy Te és a párod, valamint választás alapján vagy egy, vagy két masszőz van jelen a helyiségben. A masszázsok egy időben, egyszerre, egy légtérben történnek. A két masszőz szinkronban dolgozik, ugyanazzal a fogásokkal gazdagodtok mindketten partnereddel. Fontos kiemelni, hogy mint minden más programunk, páros programjaink is teljes mértékben szexuális szolgáltatásoktól mentesek.

A teljes testmasszázs során a lábaktól, a talpaktól kezdve a teljes testen végighaladva, egész a nyakig egy kényeztető kikapcsolódásban lesz részetek. A hangsúly a finom, lágy fogásokon van, az érzéki ráhangolódásé a főszerep. Egy alapos, minden porcikátokat érintő, nyugtató relaxálást képzeljetek magatok elé, ahol csodálatosan feltöltődhettek.

Mind a tökéletes luxus élményhez tesznek hozzá a gondosan bekészített, tiszta törölközők, az egyszer használatos, puha papucsok, a finom illatú, ápoló női és férfi tusfürdők. Szalonunk lehetőséget biztosít a masszázs utáni frissítő zuhanyra, hogy a felesleges olajmennyiségtől könnyedén megszabadulva üdén és feltöltődve távozhassatok.

Mindkét program 90 perces időtartamú. Helyszínt a külön erre a célra kialakított két csodás dupla tatamis, nagyobb légtérrel rendelkező szoba biztosít. Egyik a romantikus, virágokkal díszített „Szerelem kertje” fantázianévvel rendelkező szobánk. A világos színek dominálnak ebben a kellemesen lágy szobában, ahol a buja virágok és a lágy fények tánca mesterien körbeölelnek. De ne tévesszen meg senkit sem a lágy, romantikus látszat, az izzó hangulat garantált! A másik páros programoknak helyt adó termünk a kissé sötétebb hangulatú, egzotikus és modern „Elegancia barlangja”. A sejtelmes félhomály, az arany és sötétszürke váltakozása a falakon maszkulin energiákkal tölti meg a teret, ahol a minőségi masszázsélmény pompázatos helyekre röpít kedveseddel.

Filozófiánk

Már az első perctől kezdve odafigyelünk vendégeink ráhangolódására. A kellemes, színes fények, a halk, megnyugtató relaxációs zene, az ajándékba választható frissítő üdítő segít megérkezni a jelenbe. Nyáron szénsavas vagy szénsavmentes vízzel, különböző gyümölcslevekkel kedveskedünk, télen pedig ezeken felül tradicionális zöld teánkat is megkóstolhatjátok. A recepción mosolygós kollégáink teljes körű tájékoztatással és eligazítással szolgálnak a program megkezdése előtt. Úgy gondoljuk, odafigyelő törődést érdemel minden egyes betérő kedves vendégünk. A kellemesen elválasztott belső terek, a félhomály és a gondos enteriőr hozzásegít Téged és kedvesedet, hogy a lehető legmaximálisabban kiélvezhessétek a nálunk töltött időt. A program minden percében közvetített törődő gondoskodás garantálja, hogy csak önmagatokra figyeljetek. Párkapcsolatotok gazdagításának céljából profi luxus teret nyújtunk a teljes ellazulásotokért.

A páros masszázs jótékony hatásai a párkapcsolatra

A páros masszázs rengeteg jótékony hatással bír párkapcsolatotokra.

  • A közös feltöltődés, kikapcsolódás mélyíti az egymás iránti intimitást, bizalmat. Ez a fajta minőségi idő az alapja a jól működő párkapcsolatoknak.
  • Hozzásegít többek között ahhoz is, hogy teljesebben megérthessétek egymást.
  • Főleg a lingam és jóni masszázs során feloldódhatnak érzelmi blokkok, múltbéli nemi élettel kapcsolatos sérelmek gyógyulnak.
  • Ahogy a masszázs jótékony hatását közösen megtapasztaljátok, segítségével a kettőtök kapcsolata is tisztul és gyógyul.

Érdekesség, hogy egyes párok rendszeresen látogatják szalonunkat a gyógyító testi-lelki felfrissülés céljából. De ha kedveseddel Ti is kipróbáljátok, már első alkalommal garantáltan beleszerettek.

Ha nem tudod, mit adj partnerednek a közelgő évfordulótok alkalmából… Ha Valentin-napon kipróbálnátok valami újat… Ha ráférne kapcsolatotokra egy kis izgalmas kalandozás… Ha jobban meg szeretnétek ismerni egymást… Ha egy egyedülálló élményre vártok, mely otthon is jól jön… Kényeztesd párod és önmagad egy felejthetetlen és romantikus élménnyel!

Programjaink ajándékutalvány formájában is igénybe vehetőek, melyek 3 hónapon belül bármikor felhasználhatóak. Keressétek szalonunkat bizalommal, a feltöltődés garantált!
Ajándékutalványért kattints ide.

Legfrissebb bejegyzések

Nuru gél vagy masszázsolaj?


Mint ahogyan azt bizonyára mindenki tudja, a masszázst rengetegféle anyaggal lehet elvégezni. Talán páran nem gondolnak bele abba, hogy önmagában a professzionális masszázs nem elég. Az is kulcsfontosságú tényező, hogy mit választunk annak végzése során, mind a minőség, mind az autentikus hangulat megteremtésének, mind pedig a kívánt hatás elérésének szempontjából. Az egyik legkiválóbb masszázs-kence-fice, a nuru gél már Magyarországot is meghódította…

Japán eredetű nuru gél.

Ha például zsírégető masszázsra megyünk, nagy valószínűséggel kapszaicin (ettől a hatóanyagtól érezzük erősnek a paprikát) tartalmú krémre számíthatunk. Elvégre zsírégetést tekintve az az egyik, ha nem a leghatásosabb összetevője egy kencének.

Megszámlálhatatlanul sokféle aromájú olajjal találkozhatunk (mint például a körömvirág, az eukaliptusz, a levendula, a fahéj, a narancs, a szantálfa, a citromfű, a málna vagy az alma), különböző kenőcsöket és speciális testápolókat használhatunk, de még lávaköveket, mézet és gyógynövényeket is bevethetünk a folyamat során. Természetesen a masszázs típusa sem mindegy, hiszen sok esetben egy adott masszázsfajtához csak egy, legfeljebb két anyagot használnak.

Persze ez nem minden egyes változatra érvényes. Azonban bármelyikről is beszélünk, rendkívül fontos, hogy a felhasznált anyag biztosítsa az akadálytalan mozgást, emiatt a legpraktikusabb eszköznek sokan a hagyományos masszázsolajat tartják, ami valószínűleg a legnagyobb népszerűségnek is örvend. Legalábbis Magyarországon biztosan.

De vajon létezik-e olyan anyag, ami még az olajnál is csúszósabb, hatékonyabb és még érdekesebb is lehet?

Létezik ilyen, habár hazánkban kevésbé ismert kence-féleségről van szó, ami nem más, mint a nuru gél.

A „nuru” szót magát nagyjából „simának” vagy „csúszósnak” lehetne lefordítani.   Egy japán találmányról van szó (egész pontosan kawasakairól), ami egyszerre jelöli a masszázs típusát (ami tulajdonképpen egyenlő a csúszka/test a testen masszázzsal), illetve a közben felhasznált anyagot is. Több mint 25 éve alkalmazzák világszerte.

A nuru gél, a nálunk népszerűbb olajjal szemben vízbázisú. Emiatt könnyebben le lehet mosni, elég hozzá langyos víz és egy száraz törölköző, valamint foltot sem hagy maga után. Ez azt jelenti, hogy ha esetleg nem kívánt helyre ömlene, mindössze várni kell egy kicsit, és magától elpárolog.

Rengetegen szenvednek valamilyen bőrbetegségtől, bőrirritációtól, minek hála a különböző olajak vagy krémek szóba sem jöhetnek egy masszázs során. Hovatovább, nem egy olyan illető akad, aki emiatt nem képes meglátogatni egy masszázs szalont, mivel nem állnak rendelkezésre a számára „biztonságos” paszták.

A nuru gél viszont, a legtöbb olajjal vagy krémmel ellentétben, 98%-ban természetes, nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot vagy tartósítószert, így semmilyen bőrtípusra sem jelent veszélyt. Mindemellett még a PH értéke is semleges. (Ráadásul hidratál is, selymes és egészséges bőrt eredményez.)

Felmerülhet ugyanakkor a kérdés, hogy vajon akkor miért csak 98%-ban természetes ez a gél? Mit tartalmaz a maradék két százalék?

Nos, ennek az az oka, hogy az EU csomagolási/címkézési törvényei alapján kvázi lehetetlen 100%-os tisztaságot feltüntetni egy kozmetikai termék esetében. A rendelet kimondja, hogy minden összetevőt „INCI” (International Nomenclature Cosmetic Ingredient, vagyis Kozmetikai Alapanyagok Nemzetközi Elnevezése) formátumban kell megadni, ezek között pedig olyan természetes összetevők is szerepelhetnek, amelyek kémiai elnevezésűek.

Bár nagyon sokan kedvelik a különböző aromákat, ami a normál olajakat jellemzi, nehéz feladat eltalálni, kire milyen hatást fejt ki egy-egy illat, ki mit szeretne érezni a bőrén. És ha ez nem lenne elég, a masszázsolajak népszerűsége az olcsóbb, kevésbé minőségi termékek folyamatos terjedését eredményezi. Laikusok, de gyakran még a hozzáértők számára is sokszor esélytelen megkülönböztetni a nívós produktumokat a silány vacakoktól.

A nuru gél esetében ilyen probléma nem merülhet fel. Ugyanis a nemcsak színtelen, de szagtalan anyag garantáltan nem fog nyomot hagyni maga után a bőrön, vagy akár a szöveteken (így ruhán, lepedőn stb.). Ha valakinek persze fontos az, hogy a felhasznált kencefice ne csak síkos legyen, de kellemes illatú is, akkor a nuru gél talán nem a legkedvezőbb, de bizonyos kényelmi, adott esetben minőségi szempontokat tekintve mindenképp jobb választásnak bizonyul más lehetőségeknél.

A nuru gélt sokféleképpen lehet felhasználni. Számos helyen, így szalonunkban is, a csúszka masszázs egy alternatív eszközeként tartják számon, ami egyébként említésre is került a nuru szó eredete kapcsán.

De mi is az a csúszka masszázs?

A csúszka masszázs, avagy test a testen masszázs során a masszőr vagy masszőz nemcsak a kezeit, hanem egyéb testrészeit is, más szavakkal élve az egész testét használja a folyamat során (törzsét, fenekét, karjait, lábait, hasát stb.). Ennél az intim, erotikus élménynél különösen kardinális a felhasznált anyag, és a nuru gél egy kiváló alternatíva lehet ilyen szempontból is.

A gélt általában előmelegítve használják, de erre vonatkozóan nincsenek külön szabályok, csak a képzeletünk szabhat határt. Otthoni felhasználás esetén akár saját ízlésünk szerint is lehet hígítani ezt a folyékony masszát (a javasolt sűrűségi arányokon túl), a kívánt hőmérséklethez pedig ugyanúgy lehet hideg, mint forró vizet használni. (Vagy az előállított masszát akár egy kisebb tálban kitöltve mikrohullámú sütőben is fel lehet melegíteni tetszőleges hőmérsékletűre.)

Mire jó még a nuru gél?

A nuru gélhez nem pusztán szalonok vagy wellnesses kiruccanások útján lehet hozzáférni. Akár saját hajlékunkban is bátran ki lehet próbálni, méghozzá olyan módokon, amilyeneken csak szeretnénk. A masszázson túl síkosítónak is tökéletes lehet, elvégre biztonságos, természetes összetétele és tisztasága miatt a hüvelyi hámrétegre sem jelent veszélyt. Ebből az okból kifolyólag adott esetben még szexuális problémákra is egyfajta megoldást kínálhat (példánk okáért fájdalmas együttlét, hüvelyszárazság, nem megfelelő előjáték esetén).

De a nuru gél bőrbarát mivoltából adódóan akár a különböző testápoló krémeket is helyettesítheti. Bármilyen összetételű kenőcsről is legyen szó, rengeteget kell várni, hogy ezek megszáradjanak. Emiatt nehézkes őket használni a hétköznapokban, mint például munkahelyen vagy edzés előtt. A kellő hidratáltság eléréséhez is remek opció lehet tehát ez a vízbázisú anyag, mivel rendkívül gyorsan felszívódik, semmilyen kellemetlen utóhatása nincs.

Összegezvén tehát a nuru gélt gyakorlatilag bárkinek lehet ajánlani. A szakmai területeket tekintve pompás alapanyag lehet a masszőröktől kezdve egészen a műkörömépítőkig számtalan embernek. Segítségére lehet azoknak, akiknek érzékenyebbek a különböző kencékre, és sokkal jobban oda kell figyelniük arra, mivel hidratálják testüket. Vagy azoknak, akik egyszerűen csak szeretnék puhábbá, selymesebbé varázsolni bőrüket.

A méregtelenítésen és a tisztításon túl alkalmas lehet a narancsbőr eltávolítására vagy a kötőszöveti gyengeség kezelésére, terhesség után a szövetek regenerálására. Egy érdekes, új és üdítő élmény eszközeként szolgálhat szexuális téren, akár önmagunk örömszerzéséhez is.
Így a sokszínű felhasználási palettából adódóan mindenkinek érdemes lehet legalább egyszer szerencsét próbálnia ezzel a géllel. Az élet bármely területén fontos tágítani ismereteinket, érdeklődési körünket. Ha lehetőségünk adódik egy ilyen izgalmas, nem mellesleg összetételét tekintve egészséges és színvonalas vívmányt kipróbálni, miért is ne élhetnénk vele?

Legfrissebb bejegyzések

Érzéki masszázs tippek


Szeretnéd elvarázsolni a párodat egy különleges, felejthetetlen kényeztetéssel, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Vajon melyek a nélkülözhetetlen összetevői egy jó érzéki masszázsnak? Érzéki masszázs tippjeinket megfogadva olyan kielégítő élményt nyújthatsz kedvesed számára, amilyet egy hosszú nap után megérdemel.

Eredete

Az érzéki masszázs eredete az 1960-as évekre datálható. Kaliforniából indult ki, ahol kialakulásában fontos szerepet játszott az akkori kor hippi mozgalma. A korszak kulturális irányzataiban rendkívül populáris masszázsformát Molly Day és Bernard Gunther népszerűsítették az Esalen Intézetben. A kezdetekben szűk körben gyakorolt masszázsforma a későbbiekben a világ minden részén elterjedt.

Pozitív hatásai

Az érzéki masszázs pozitív hatásairól rengetegen beszámoltak már. Ennél a masszázstípusnál elengedhetetlen az összhang a masszázst adó, illetve a masszázst befogadó részéről is. Hogy az élmény a legteljesebb lehessen, mindkét féltől nagyfokú ráhangolódás és bizalom szükségeltetik. Ebből következően az érzéki masszázs csodálatosan építi a párkapcsolatokat, elmélyíti az intimitást, segíti a bizalom kiépítését, valamint megerősítését a két fél között.

Mindemellett jótékony egészségügyi hatásokkal is bír, kiemelten a nemi élettel kapcsolatos problémák területén. Enyhíti, sőt idővel teljesen fel is oldja a szexuális gátakat, múltbéli blokkokat. Gyors és hatékony megoldás lehet ejakulációs problémákra, valamint merevedési panaszok esetén is rendkívül hasznos segítség.

Előkészületek

Az érzéki masszázs jóval a masszázs előtt kezdődik. Fontos odafigyelnünk a hangulat megteremtésére, ezzel is elősegítve az átszellemülést.

  • Amikor zenét választunk, fontos, hogy az alkalomhoz illő, lassú, hangulatos legyen. A célunk az, hogy a háttérből halkan szólva megteremtse a nyugalom és ellazulás atmoszféráját.
  • A szoba, ahol a masszázs történik, legyen kellemes szobahőmérsékletű, hogy kedvesed figyelmét Te kösd le, ne pedig az, hogy mindjárt megfagy.
  • Az erős fény kerülendő, a hangulatvilágítás kreatív világáé a főszerep. A félhomály, a sejtelmes árnyak, a mécsesek, gyertyák, esetleg nem túl erős színes fények mind hozzásegítenek a ráhangolódáshoz. A szoba és környezete legyen kellemesen meghitt és nyugodt, a finom illatokról illatgyertyákkal, füstölővel gondoskodhatsz.
  • A masszázsolaj kiválasztásakor törekedjünk a minőségre. Ennek a témának előzőekben már szenteltünk egy bejegyzést, de a lényeg az, hogy állagában, összetételében, illatában is mind a célunknak megfelelő vivőanyagot válasszunk.
  • Ha a környezet kész, készülj elő Te magad is. Egy érzéki szerelés, a kedvenc csipkecsodád, egy új fehérnemű szett, valami lenge és buja öltözet biztosan elkápráztatja a párod.

Ha úgy kényelmes, először csald el zuhanyozni, így tisztán fektetheted majd a masszázsra kijelölt helyre. Ha a partnered a helyén, öltözz át az általad választott érzéki szettbe egy másik helyiségben. Nem elég hordani, viselni is kell az öltözéket. Légy magabiztos, érzéki. Viselkedj határozottan, lényegülj át a masszőz szerepébe, vedd át finoman az irányítást a befogadó felett. A masszázs során szükséges lesz a partneredre maximálisan odafigyelni, ráhangolódni, hogy kedvesed a legkáprázatosabb masszázsélményben részesüljön.

A masszázs

Az atmoszféra megteremtésével partnered kellően ellazult, maximálisan kikapcsolt és felkészült a rá váró élményre. Alább találhatsz egy példát az érzéki masszázs gyakorlati részére, melyben kifejtem, hogy a gyakorlatsor részei hogyan adnak hozzá a tökéletes élményhez:

  • simítás
  • dörzsölés
  • gyúrás
  • shiatsu technika
  • rezegtetés

A simítás során szépen oszlasd el az olajat az alany testén, hosszú, finom, cirógató mozdulatokkal. A dörzsölés fázisában bemelegíted az izmokat, lágyan rávezetve a rá váró mélyebb masszázsra. A gyúrás során a letapadt izmokat tudod felszabadítani. A shiatsu egy Japánból származó akupresszúrás masszázs technika. Ujjaiddal haladj végig a test meridián vonalain határozott nyomásokkal. Ezzel a technikával megszüntetheted az akár hosszú ideje fennálló izom- és izületi fájdalmakat is. A rezegtetés keretet ad a masszázsnak, segítségével kellemesen felfrissül a test.

Az alábbiakban a szalonunkban is elérhető érzéki masszázsfajtákkal ismertetünk meg, hogy otthon is úgy érezzétek magatokat, mintha csak egy profi környezet kivételes szakmai gárdája segítené ellazulásotokat. Természetesen, ha igazán fergeteges professzionális élményben szeretnétek részesülni, érdemes legalább egyszer kipróbálni masszőzeink csodás programjait.

Jóni masszázs

Megtapasztalható egyedül, partnerrel vagy profi masszőr segítségével. Segít leküzdeni az érzelmi kiegyensúlyozatlanságot, a nemi élettel összefüggő blokkokat, de még a kreativitásunkban való megrekedtségünkre is orvosság lehet. Ahogy egész testünkben elraktározódnak negatív élmények, a jóninkban is megtalálhatóak az elakadások. Ez a masszázsforma segít abban, hogy ezek a gátak oldódjanak.

Először lágy érintésekkel és simításokkal kezdj a masszázsba. Figyeld a befogadó rezdüléseit, hangolódj rá a testének üzeneteire. Bizonyos idő elteltével a finomabb fogásokat erősebbek váltják fel finom áthangolódást követően.
A körözés során köröket írhatsz le a partner testén, ez a technika segíti a korábban megtapadt blokkok oldását. A nyomás és a húzás intenzívebb módszer a test kényeztetésére. A gördítés, dörzsölés fázisában is szükséges az összhang és a megfelelő kommunikáció. A csapkodás, ütögetés vibrációs technikák különböző intenzitásúak és gyorsaságúak lehetnek.

Fontos tudatosítani magadban, hogy nincs cél vagy határidő. Próbálj megmaradni a pillanatban. Rá szánt idő, kísérletezés, egymásra hangoltság, intimitás szükséges az otthoni jóni masszázs kivitelezéséhez, reméljük, tudtunk segíteni pár hasznos információval.

Lingam masszázs

A jóni masszázshoz hasonlóan megtapasztalható egyedül, a kedvesünkkel, vagy szakképzett masszőz segítségével. A kellemesen simogató, lágy fogások ráhangolnak a masszázsélmény kiélvezésére. Átvezetik figyelmünket a jelen pillanatra, kizárva a stresszes hátköznapok valóságát. A masszázst adó és a befogadó fél közötti összhang kiemelten fontos a lingam masszázs során.

A reakciókból érzékeli a masszőr, hogy a partner testének mi kellemes, vagy épp fájdalmas, és eszerint végzi a fogásokat. Idővel egy erőteljesebb, de még mindig finom fogássorozat követheti a kezdeti bemelegítést. Ha szeretnénk, a lágy és erősebb szakaszok felváltva is követhetik egymást. Lefelé, felfelé irányuló simítások, körkörös kézmozdulatok, szinkron- vagy váltott kéz. Játsszatok, kísérletezzetek, hogy számotokra mi a legjobb!

Egy romantikus férfi-női kapcsolatban pusztán nyitottságra és egy kis kreativitásra van szükség egy erotikus masszázshoz, határokat szabni viszont felesleges. Így a kísérletezés is fantasztikus intimitást eredményezhet.

Csúszkamasszázs

A csúszkamasszázs során a kezeid helyett az egész testeddel masszírozhatsz. Használd a combod, a törzsed, a feneked, a mellkasod és a has környéki területeket. A sikamlósan beolajozott testeddel csúszkáld végig partnered testét, az érzéki hatás nem marad el! Kiemelten fontos szerepet kap a vivőanyag ennél a technikánál. A megfelelő sikamlástól lesz igazán jó az élmény.

Nuru masszázs

A nuru masszázs a csúszkamasszázs egy fajtája, melyet olaj helyett a speciális nuru géllel végeznek. Ez az anyag egy vízbázisú, előmelegített, illatanyagmentes zselé, mely sokkal sikamlósabb, ezáltal különlegesebb élmény biztosít. A hagyományos olajjal végzett csúszkamasszázzsal technikájában teljes egészében megegyezik, egyedül a felhasznált anyag tekintetében különbözik.

Ha pedig kedvet kaptál kimozdulni otthonról és kipróbálni egy szakszerű érzéki masszázst, látogass el szalonunkba. Nálunk lehetőséged van a jóni és a lingam masszázson túl népszerű páros programjainkat is kipróbálni. Ajándékozd meg önmagad és kedvesed egy felejthetetlen élménnyel!

 

Legfrissebb bejegyzések

A masszázs a kultúrákban


A masszázs, ahogyan azt sokan tudják, az egyik legősibb gyógyászati eljárás. Valószínűleg a régmúlt korok emberei előbb (merő ösztönből) nyomkodó, dörzsölő mozdulatokkal próbálták enyhíteni izomfájdalmaikat, amiből később tudatosabb, szakszerűbb mozgások születtek.

De pontosan milyen régre nyúlik vissza a masszázs hagyománya? Hogyan jelenik meg egyes kultúrákban? Milyen sajátosságokkal bír egyik vagy másik ország a masszázs terén?

A lentebb felsorolt, különböző országokhoz csoportosított masszázsfajtákról olvasható néhány érdekesség, melyek által betekintést nyerhetünk nemcsak az eltérő masszázsfajták jellegzetességeibe, hanem azok történelmi hátterébe is.

Kína

Kínában rendkívüli népszerűségnek örvend a több ezer éves akupresszúrás gyógymód, amely az akupunktúra gyakorlatából származik. Rendkívül hatékonynak bizonyul hátfájás, fejfájás, izomfájdalom ellen, de akár az orrmelléküregi problémákra, ízületi gyulladásra, valamint a stressz és feszültség oldására is kiváló ellenszer lehet. Segít a testünkben rejlő mérgező anyagok eltávolítására, illetve javítja az általános közérzetet.

Az akupresszúrás masszázs során a test akupunktúrás pontjain a kéz, az ujjak, vagy pedig a könyök segítségével gyengéd, de határozott nyomást fejtenek ki. Akár egyetlen ilyen masszázs is segíthet a vérkeringés serkentésében és az izomfeszültség ellazításában.

A nyugalom és a megkönnyebbülés érzése gyakorlatilag garantált. (Érdekes lehet, hogy Kína első, legrégebbinek tartott gyógyászati és orvosi témákat tartalmazó gyűjteménye, az A Sárga Császár belső könyvei is foglalkozik masszázzsal, ezért is lehet része a masszázs a hagyományos kínai orvoslásnak. A mai napig ez az egyik legfontosabb műve a tradicionális kínai orvoslásnak. Az említett gyűjtemény keletkezési idejével kapcsolatban nincs egységes konszenzus. Az azonban egészen biztos, hogy még az időszámításunk előtti évszázadokban keletkezett.)

Görögország

Az ókori görögök (a rómaiakhoz hasonlóan) az egyiptomiaktól vették át a különböző masszázsterápiákat. (Az orvoslás atyjaként emlegetett Hippokratész is elismerte a masszázs élettani hatásait, illetve ő ismerte fel annak egyik ellenjavallatát, a lázat.)

Az ókori Görögországban a sportolók előszeretettel alkalmaztak különböző masszázsfogásokat versenyek előtt a testük kondicionálására. Az orvosok gyakran olajakat és gyógynövényeket alkalmaztak a masszázsok során. Innen is ered a mai napig közkedvelt aromaterápiás masszázs módszere. Ennek során a masszázshoz használt helyiséget egy adott illóolajjal lengetik be, elősegítve a klienst a relaxációban, energiaszintjének növelésében.

A különböző illóolajaknak megvannak a maguk egyedi tulajdonságai, és keverhetőek is az ügyfél igényeinek megfelelően. (Az aromaterápiás masszázs, illetve annak egy régebbi változata azonban nemcsak Görögországban, de már az említett Egyiptomban és az ókori Itáliában is megjelentek.)

India

Indiában a gyógyászatot tekintve igencsak meghatározó szerepe van egy ötezer éves, természetes orvostudományi rendszernek, az ájurvédának. Ez egyfajta alternatív kezelési módszernek tekinthető, amely nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére, ugyanakkor a körülöttünk lévő világgal való harmóniára és egyensúlyra. Az ájurvéda alapelve szerint a test és a szellem elválaszthatatlan egységet alkotnak, nem pusztán befolyásolják egymást.

Az ájurvédikus masszázs javítja a véráramlást, eltávolítja a méreganyagokat és megfiatalítja a testet. A folyamat során gyógynövényeket tartalmazó masszázsolajok előmelegített keverékét használják.

(A masszírozott fél esetleges betegségeinek, étrendjének és testalkatának megfelelően állítják össze ezeket a kencéket.) A masszázs során kezelendő testrészt (a talpat vagy a fejet) dörzsölő, finoman gyúró és ütögető ütemekkel stimulálják.

Törökország

Számos országban, így hazánkban is hallhattak páran a tradicionális török masszázsról, vagyis a hammamról. Török fürdők (az Oszmán Birodalom térhódítása és hadjáratai miatt) számos helyen épültek, melyek közül sok ma is működik. (Példának okáért ilyen fürdő a Cemberlitas Hamami is, ami a mai Isztambul területén található, és a 15-16. században épült.) Az ilyen fürdők látogatóinak lehetőségük van arra, hogy részt vegyenek a régi idők hagyományainak megfelelő kezeléseken.

A hammam masszázs első lépése, hogy a test kellően felmelegedjen előtte, melyhez ugyanolyan kiváló eszköz lehet a meleg vízzel való locsolás, mint a forró gőz. A masszázs maga különböző formákban jelenik meg. Valahol erősebb mozdulatokat alkalmaznak, míg egyes helyeken habkezelést és levegővel töltött párnás mosdatást kombinálnak nyújtó és lazító fogásokkal. (Érdekessége ennek a fajta masszázsnak, hogy általában fűtött márványágyon végzik.)

A hammam masszázs serkenti a vérkeringést, ellazítja az izmokat, valamint csökkenti a stresszt.

Mexikó:

Talán egy kevéssé ismert, mexikói találmány lehet sokak számára a Hakali-masszázs (vagy más néven kaktusz-masszázs). Ahogyan a nevéből is kitalálható, ennek a típusnak a legfontosabb összetevője a kaktusz, ami számos antioxidánssal (oxidációt gátló vagy késleltető anyaggal) rendelkezik.

A Hakali-masszázs végzése során kaktuszlapok segítségével nyomkodják át a kliens testét, különös figyelmet fordítva a megfáradt izmokra.

De előtte természetesen eltávolítják a tüskéket, illetve forró vízben melegítik fel a leveleket. Ezután egy krémes anyaggal (ami a kaktusz szárát és virágát is tartalmazza) hidratálják a bőrt, ami elősegíti a méregtelenítést és a felfrissülést.

Hawaii

Ha hawaii masszázstípusokról beszélünk, akkor elsősorban a lomi-lomi juthat eszünkbe. Egyik jellegzetessége, hogy a masszázsvégzés szigetenként, de akár családonként is változhat.

A lomi-lomi masszázs a mélyebb nyomogatást és a simogató mozdulatokat ötvözi.

Nem mellesleg nem igényel semmilyen speciális felszerelést. Ugyanúgy elvégezhető egy masszázs szalonban, mint a strandon vagy a tengerparton, és bárhol képes kifejteni pihentető hatását.

Svédország

Valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy a svéd masszázs a legismertebb és leggyakrabban alkalmazott masszázsfajták közé tartozik Európában. (Ezért is lehet az, hogy a világ számos pontján klasszikus masszázsként hivatkoznak rá svéd masszázs helyett.)

Ez a típus adja az alapját a gyógy-, a szegment-, de még a sportmasszázsnak is. (A rendszeresen sportolók számára többek között azért bizonyulhat kiválónak ez a masszázstípus, mert segít a tejsav halmozódásának csökkentésében is.)

A svéd (vagy klasszikus) masszázs a fájdalom csökkentésén túl enyhíti az ízületek merevségét, javítja a vérkeringést és rugalmasságot eredményez. Remek módszer lehet stresszoldásra, görcsoldásra, általános közérzetjavításra és a krónikus fáradtság enyhítésére. Ez a masszázstípus öt alapfogásból épül fel, melyek a simítás, a gyúrás. az ütögetés és a rezegtetés (vagy más szóval vibráció). Ezeknek a sorrendje nem teljesen kötött. (Például régebben a dörzsölést megelőzte a gyúrás, manapság ez már nem egy általánosan elfogadott szabály.)

Melyik masszázt típust válasszam?

Világunk rendkívül érdekesnek és sokoldalúnak mondható, legyen szó akármilyen témáról. Így van ez a masszázs esetében is. Szinte hihetetlennek tűnik, hogy az elmúlt évezredek során hányféle típusa jött létre ennek az ágazatnak. Ennek ellenére rengeteg hasonlóságot is felfedezhetünk bennük.

Bármelyik típusra is esik a választásunk, mind a segítségünkre lehet a relaxációban és a gyógyulásban. A masszázs egy olyan élmény, amit gyakorlatilag bárkinek ki lehet és kell is próbálni. A felsorolt típusokon túl rengeteg lehetőség áll még rendelkezésünkre.

Mindamellett azt is fontos leszögezni, hogy mielőtt bármilyen általunk szimpatikusnak tűnő programon vennénk részt, nézzünk utána az ellenjavallatoknak. Bár a masszázs nemcsak szellemi és lelki, de testi egészségünk megóvásának is egy tökéletes eszköze lehet, a különböző összefoglalókon és élménybeszámolókon túl érdemes lehet jobban belemélyedni az esetleges kizáró okokba is.

Legfrissebb bejegyzések

Csakrák


A csakrák és a masszázs közti szoros összefüggés sokak számára ismeretes. Vizsgáljuk meg közelebbről, miről is van szó.

Mik azok a csakrák?

A szó jelentése szanszkrit eredetű, és a ’kerék’ szóból származtatják. Úgy kell elképzelni, mint színes, körbe-körbe mozgó örvényt. Spirituálisan erre érzékenyebb egyének érezhetnek is egy enyhe szívó vagy épp kifelé áramló erőt a csakrákhoz közel, attól függ, hogy éppen felveszi vagy leadja az energiát.

A test közepén függőlegesen egymás felett elhelyezkedő erőközpontok ezek, energiaörvényként is hivatkoznak rájuk a keleti ezoterikus hagyományok. A buddhista jóga örvényként vagy forgatagként is fordítja.

A csakrák elhelyezkedése.

7 fő csakrát tartunk számon, ezek alulról felfelé haladva a következőek:

  1. gyökércsakra,
  2. nemi csakra,
  3. napfonat csakra,
  4. szívcsakra,
  5. torokcsakra,
  6. homlokcsakra,
  7. végül, de nem utolsó sorban pedig a koronacsakra.

A körülöttünk lévő világban mindennek van rezgése. A tárgyaknak, az élőlényeknek, helyeknek, pillanatnyi érzelmeinknek. Ezek az energia töltések információt szolgáltatnak, mely impulzusokat csakráink felvesznek, és melyek később érzelmekké, gondolatokká evolválódnak. Ekkor az óramutató járásával megegyező irányban forognak. De nemcsak felvenni tudják az energiát, hanem le is adni. Ekkor ellenkező irányú mozgást folytat az örvény. A kint és a bent határai összemosódnak, pszichikai eszmecserét folytatnak, mely információk a tudattalanból, gyakorlás révén, tudatos szintre emelkedhetnek.

Miért jó, ha egészségesen működnek csakráink?

Ha csakráink alul- vagy túlműködnek, akkor kiegyensúlyozatlannak érezhetjük magunkat érzelmileg, mely rosszabb esetekben fizikai betegségekhez is vezetnek. Hogy melyik csakrához milyen érzelmi problémák vagy testi tünetek köthetőek, a későbbiekben lesznek kifejtve.

De mivel is tudjuk harmoniában tartani energiaközpontjainkat?

Születésünk pillanatában a hétből négy fő csakránk működik erősebben, három pedig gyengébben. Azon csakrák, ahol nem megfelelő az energia áramlás, különböző módszerekkel segíteni tudjuk.

Többek között segítséget nyújthat ebben a színterápia, egyes ásványok, a csakrákhoz passzoló illatú olajok, hangfürdők, energetikai kezelések és természetesen a masszázs. A talpmasszázs során például mind a 7 fő csakrát el tudjuk érni. A hozzájuk köthető területek stimulálásával aktiválódnak energia folyamataik, ezáltal beindítva szervezetünk öngyógyító mechanizmusát.

Csakráinkkal foglalkozva könnyedén átalakíthatjuk a bennünk felhalmozódott negatív energiákat – pl. zaklatottság, stressz- pozitív energiákká, ami jelent esetben a békét és nyugalmat jelenti. Tudatunk kitisztul, mélyen ellazulunk, segíti tudatosságunk és éberségünk elérését, valamint megtartását.

A 7 fő csakra

  • Az első csakránk a gerincoszlop tövében helyezkedik el, és mély vörös, illetve tűzpiros színben pompázik. Ez a gyökércsakránk, mely mint a fáknak a gyökereik, stabilan köt minket a talajhoz.A fizikai világgal való kapcsolódásunk indikátora. Leföldel, stabilitást hoz. Akinek gyengén működik a gyökércsakrája, azon azt vehetjük észre általában, hogy „nem áll két lábbal a földön”.Ehhez az energiaközponthoz kapcsolódó testrészeink a csontok, az orr, a talpak, a gerincoszlop, a láb, a vastagbél, valamint a fogak. Érzékelésünket tekintve a szaglás kötődik hozzá. Ha kiegyenlítetlen az energiaáramlás gyökércsankránkban, akkor alvászavarok, letargia, depresszió, valamint túlzott és irracionális félelmek törnek elő. Fizikai szinten jelentkező problémák lehetnek vizelési vagy székelési problémák, alacsony-, illetve magas vérnyomás, gerincproblémák, hideg végtagok, fogínygyulladás, izomgörcsök.
  • Második csakránk a szexcsakra, vagy másik nevén a szakrális csakra, mely a köldök alatt 3-4 ujjnyira helyezkedik el, csodás narancsszínben tündökölve.A férfi és női nemiszervek, a petevezeték, a herék, az izmok és a nyelv tartoznak hozzá. Érzékelése az ízlelés. A szexualitásunkkal, párkapcsolatunkkal, kreativitásunkkal, táplálkozásunkkal, erőnlétünkkel, családdal és szaporodással függ össze.Ha valakinek nem megfelelően működik a szexcsakrája, akkor hajlamos a féltékenységre, nehezen kezeli szenvedélyeit vagy épp a kötöttségek és a szabadság spektrumának szélsőségei közt ingázik. De olyan fizikai zavarokat is előidézhet, mint például méh- vagy hereproblémák, bélgörcsök, felfúvódás, hízás. Érzelmi szinten összeköthető a kreativitás elvesztésével, orgazmus problémákkal, feszült kapcsolat a másik nem képviselőivel.
  • A szakrális csakránkat követi a napfonat csakra. Ez az élénk citromsárga erőközpont a köldöknél található.Testrészeket tekintve a szem, a máj, az epehólyag és a gyomor köthető hozzá. A látás érzékszervünknek a csakrája. Ha köldökcsankránk nem megfelelően működik, akkor előfordulhatnak olyan testi tünetek, mint a cukorbetegség, az epekő, a gyomorfekély, májbetegségek, emésztési zavarok, máj- és szembetegségek.A megfelelő energia áramlás ebben az energiaörvényben kiegyensúlyozott érzelmi kifejezőkészséghez segít hozzá. Ha itt kibillenés történik, dühkitöréseket, haragot, agressziót, esetenként tehetetlenséget élhetünk meg. Nem tudjuk tudatosan felismerni és felmérni dühünket, és pláne nem alakítjuk át azt társadalmilag elfogadhatóvá.
  • A szívcsakra a határtalan önzetlen szeretet, mások és önmagunk elfogadása, az együttérzés, a melegség, a nyitottság és a bizalom energiaközpontja. A mellkasunk közepén, szívtájékon helyezkedik el, ragyogó zöld színben tündökölve.A tapintásunk köthető hozzá. Ha szívcsakránk működésében zavarok jelentkeznek, akkor nehezünkre esik bízni, nem tudunk megnyílni másoknak, valamint képtelenek vagyunk a megbocsátásra. Olyan testi megbetegedésekhez vezethet alul- vagy túlműködése, mint amilyen a szív- és érrendszeri panaszok, rák, szívbetegségek, magas vérnyomás, továbbá az immunrendszerrel kapcsolatos megbetegedések. Ha kapcsolatteremtési nehézségeket, szeretethiányt, kötődési nehézségeket tapasztalunk magunkon, akkor érdemes kiemelten odafigyelni erre a központunkra.
  • Ötödik energiaközpontunk a torokcsakra, mely a toroknál helyezkedik el. Világoskék színű örvény formában képzeljük el.A kommunikációval és az őszinte, hiteles önkifejezéssel áll kapcsolatban. A meggyőzés, a tiszta ének, de a belső kommunikáció is hozzá tartozik. Érzékszervi szinten a hallás képessége köthető hozzá. Testrészeinket tekintve a pajzsmiriggyel függ össze, zavarai a pajzsmirigy működésben is problémákat okozhat. Energia kiegyenlítetlensége olyan beszédproblémákban jelentkezik, mint a dadogás, hadarás, fecsegés, egyéb önkifejezési zavarok. De a köhögés, mandula problémák, hallási nehézségek, szájszag, tüdőproblémák is vele hozhatóak összefüggésbe.
  • Homlokunkon, középen, a két szemöldök között helyezkedik el a homlokcsakra vagy más néven a harmadik szem. Indigó vagy ibolyakék színű, és egyes szakirodalmak szerint már az anyagi síkon túl van már.A hatodik érzék köthető hozzá, a belső intuíció, a megérzések. Segíti a koncentrációt, zavarai tanulási nehézségeket okozhatnak. Az agyunk, arcunk és orrunk kapcsolódik hozzá, így ha nem megfelelő az energia áramlása, akkor olyan betegségek jelentkezhetnek, mint a rövid- vagy távollátás, a migrén vagy a zöldhályog.
  • Koronacsakránk a fej tetején, a kutacsnál helyezkedik el. Színe a fehér, vagy a szivárvány összes színe.A koponya, az agy, a tobozmirigy, a szemek kapcsolódnak hozzá. Ha jól működik, akkor teljességgel felelősséget tudunk vállalni életünkért, tökéletesen szabadnak érezzük magunkat, bízunk megérzéseinkben és belső intuíciónkban. Ha koronacsakránk működése nem kielégítő, olyan fizikai vagy pszichés problémák fordulhatnak elő, mint az epilepszia, az Alzheimer- vagy a Parkinson kór, skizofrénia vagy öngyilkossági kísérlet. Ha elfordulunk a belső hangtól, ha elzárjuk magunkat a bölcsességtől, súlyos pszichózisban nyilvánul meg. Találjuk meg a belső fényt a sötétségben!

Mint a fentiekben láthattuk, fontos a csakrák megfelelő működésének elérése és megtartása. Ebben a masszázs teljes körűen segítségünkre siet.

A finom fogások, a masszázsolajok illata, a finom, lágy fények, a meditációs, relaxálós zenék minden érzékszervünkre kihatva harmonizálja testünk csodásan örvénylő energiaközpontjait, hogy mi a legteljesebben élhessük életünket. Ha már különböző testi vagy lelki problémákban is megnyilvánul egy-egy csakránk kiegyensúlyozatlan működése, fontos, hogy türelemmel legyünk. Hiszen jelen állapotunkba is hosszú idő alatt jutottunk el, a természetnek időre van szüksége a zavarok gyógyítására.

A színterápia, a hangfürdők, az energetikai kezelések vagy a jóga mellett a masszázst is kipróbálnád, várunk sok szeretettel szalonunkba egy finoman relaxáló, pezsdítő élményre, mely a csakrák szintjén is hat!

Legfrissebb bejegyzések

Masszázsolajok és aromaterápia


Aromaterápia otthon, vagy profi körülmények között? Ha szeretnél beszerezni egy-két finom illatú masszázsolajat, de nem tudod, melyik illatot válaszd, csak olvass tovább!

Kényeztető masszázzsal és illatos olajokkal a stressz ellen.

Mind a professzionális, mind az otthoni masszázs során érdemes körültekintően tájékozódni a fellelhető választékról. Ugyanis ez az a vivőanyag, mely biztosítja a kezeid akadálymentes sikamlását a masszázs során mindenféle súrlódás nélkül.

Fontos, hogy mind állagában, mind összetételében számunkra megfelelő legyen. Jó, ha tudjuk, hogy nem mindegyik megfelelő minőségű. Sajnos van, ami után kellemetlenül zsírosnak érződik a bőr, mások a gyors erjedésüknek köszönhetően bántó szagúvá válnak.

A gondosan megválasztott és aromájában is a hangulattal harmonizáló masszázsolaj a kvintesszenciája a kiváló, minőségi masszázsnak.
Célunk lehet akár egy lazító, stresszoldó vagy épp egy élénkítő, frissítő masszázs. A legteljesebb élmény eléréséhez a legmegfelelőbb vivőanyagot kell megtalálnunk.

Ebben a cikkben tájékoztatást nyújtunk a masszázsolajak típusairól, és az aromaterápia szempontjából is megvizsgáljuk hatásukat.
Célunk, hogy segítséget tudjunk nyújtani a szituációhoz leginkább illő olaj kiválasztásához. Megismerkedünk jellemzőikről, jótékony hatásaikról, gyakorlati felhasználásukról.

Nemcsak testünkre, hanem lelkünkre, érzékeinkre is hatnak. De pontosan miben is rejlenek jótékony hatásaik?

Kényeztetés a bőrnek…

Egyrészről ápolja, regenerálja, táplálja, fertőtleníti, selymessé varázsolja bőrünket. Egy masszázs után úgy érezhetjük, bőrünk megfiatalodott, megújult.

Többségük bármely testrészen alkalmazható, legyen az a talp, a hát, az intimterületek vagy akár a hajas fejbőr. Teljes testmasszázs esetén érdemes olyat választani, mely nem szívódik be rögtön.

Ezek jólesően gazdagon táplálja bőrünk. Jótékony hatásaikat kifejtik többek közt bőrkondicionáló, bőrpuhító, méregtelenítő, tisztító, regeneráló tulajdonságaikban. A bőr alsóbb rétegeibe jutva pedig mélyebb hidratálást biztosítanak.

Típusuktól függően fokozzák a vér-és nyirokkeringést, segítik az izmok ellazulását, feszesítik a bőrszöveteket, alaposan átmelegítenek, simává és feszessé varázsolják a bőrünket.

Állagukat tekintve a legmegfelelőbb választás a könnyű állagú, jól eloszlatható, ideális folyékonyságú olajok. Minden típusú masszázshoz találunk széleskörű kínálatot.

És az aromaterápia…

Másrészről kellemes illatuknak is köszönhetően többek közt hangulatjavító, stresszoldó, frissítő, élénkítő, vágyfokozó vagy épp kellemesen nyugtató tulajdonságaikról is közismertek. Egyes illatok aromaterápiás jellegük révén jótékony hatást fejtenek ki az álmatlansággal, szorongással, depresszív tünetekkel, nemi élettel összefüggő problémákkal, fejfájással, vérnyomás problémákkal küzdő személyekre.

Aromaterápiás jellegük alapján megnyugtatják vagy felébresztik az érzékeket. A következőkben felsoroljuk a legkeresettebb illatcsoportokat, és azok legfőbb jótékony hatásait:

  • A levendula és a citromfű a stresszoldás, a megnyugvás illatai, kellemes kiegészítője egy relaxációs célból végzett masszázsnak.
  • A narancs és a fahéj fokozzák a keringést, elősegítik a tisztítást, a méregtelenítést, élénkítenek, megadják a lendületet és a kellő energiát a nap folytatásához.
  • A jázmin, a ylang-ylang és a szantálfa az érzéki ráhangolódást segítik. Vágyfokozó afrodiziákum minőségük miatt az erotikus masszázs során varázslatosan ellazít, egyben élénkít.
  • Az eukaliptusz illata a testi-lelki felfrissüléshez járul hozzá, erősen vitalizáló hatású, egy frissítő reggeli masszázs csodálatos kiegészítője.

Összetételüket tekintve fontos, hogy a masszázsolaj minél kevesebb káros anyagot tartalmazzon, ami irritálhatná vagy allergizálhatná érzékeny bőrünket.

Ha tudjuk, hogy a mogyorófélékre vagy egyéb anyagokra allergiásak vagyunk, feltétlen tájékoztassuk róla a masszázsterapeutát. Ő majd ellenőrzi az anyag összetételét. Ebben nem kell szégyenlősnek lenni, hiszen közös érdek, hogy a masszázs egy kellemes élmény legyen.

Ha nincs is olyan allergiánk, melyről tudunk, az olyan anyagokra érdemes odafigyelni és elkerülni, mint a mesterséges színezék, a mesterséges illat, a szójaolaj, a paraffinolaj, egyéb káros konzerváló anyagok.

A legideálisabb a 100% tisztaságú növényi, valamint illóolajok felhasználásával készült masszázsolajok.

Ezeknek illatát és hatóanyagait a felhasznált illóolaj keverékek biztosítják. Ezek csak és kizárólag gondosan ellenőrzött 100% tisztaságú növényi összetevőket tartalmaznak. Így bőrünk tényleg a leggondosabb ápolást kapja a kényeztető masszázs során.

Szalonunkban szakképzett masszőzeink az alább felsorolt folyékony csodákkal varázsolják teljesebbé a kényeztető program élményt:

  • Kókusz – az egzotikus kókusz illatával egy trópusi nyaralás felejthetetlen élményét nyújtja. Frissítő és könnyed illata nagyszerűen hat az érzékekre. Különösen kiváló bőrápoló, tápláló és regeneráló hatásának köszönhetően ragyogóvá és selymesen puhává varázsolja testünket. Illata nem émelyítően édes, inkább kellemesen simogató.
  • Vanília – az ellenállhatatlan vanília aromája az édes illatok kedvelőinek nagy kedvence. Klasszikus, egyszerű, mégis meghatározó illat, mellyel egy fárasztó nap utáni masszázs életünk legédesebb kényeztetésévé válik.
  • Szantálfa – a szantálfa fertőtlenítő és bőrregeneráló hatású, így akár problémás bőrre is tökéletes választás. Gyógyhatásán túl illata is kiemelkedő. Testes, a keletet idéző, a száradó fára emlékeztető aromájú. Segíti a ráhangolódást az érzéki masszázsra. Kellemes, izgató hangulatot teremt.
  • Aloe vera – az aloe vera fertőtlenítő, bőrregeneráló, hidratáló, sejtmegújító, bőrfeszesítő hatásainak köszönhetően csodálatos élményt nyújt bőrünknek. Gyógyító hatásán kívül azonban az érzékekre hatva elősegíti lelki feltöltődésünket is. Kellemesen könnyű, természetes illata megnyugtatóan hat a rohanó elmére.
  • Yogi – a varázslatos keletet idéző illatkeverék tökéletes választás azok számára, akik testi-lelki megújulásra várnak. Az elme elcsendesülésével, a test felfrissülésével, a negatív gondolatok eltűnésével kellemes ellazulást, kikapcsolást ígér. Egy stresszes, rohanó nap után a yogi olajjal végzett masszázs a legnagyszerűbb választás. Általa a rohanó hétköznapokból gyorsan és hatékonyan az érzéki, csodás kelet világába csöppenhetünk.
  • Erdei gyümölcs – relaxációs masszázshoz az egyik legideálisabb választás kellemes, megnyugtató hatású aromájának köszönhetően. Az erdei gyümölcsök illata enyhítik a stressz által okozott izomfeszültséget, ellazítja az elmét. A piros bogyós gyümölcsök édeskés aromája teljes megnyugvást nyújtanak a megpihenni vágyóknak.
  • Alma, narancs, fahéj – Az intenzíven gyümölcsös alma és citrusos narancs, valamint a tüzes, lágyan fűszeres fahéj enyhén édes keveréke érzéki, kellemes hangulatot teremt a finom fogásokkal végzett masszázsainkhoz. Ez a speciális illatkavalkád bizonyosan felébreszti az érzékeket, csodálatosan könnyen beszívódó állaga révén pedig használata után bőrünk földöntúlian selymessé és puhává válik.
  • Körömvirág, citromfű – A citromfű bőrmegújító, fiatalító hatású, üdítő aromájával frissítő élményt biztosít. A körömvirág fertőtlenítő és gombaölő tulajdonságainak köszönhetően problémás bőrre is alkalmazható masszázsolaj típus. A két illóolaj csodás keveréke egyszerre frissítő, üdítő, mégis nyugtató hatású. A két illat egyvelege hozzájárul a nagyszerű masszázsélményhez, csodás gyógyító hatás testnek és léleknek.
  • Zöldalma – Ezen típus az üde, kissé savanykás zöldalma illatával frissítő, élénkítő hatással bíró különleges olaj. Könnyű, tavaszi életérzést idéző kellemes élmény, kifejezetten üdítő kényeztetést nyújt vitalizáló masszázsok alkalmával.
  • Levendula – A levendula közismert jótékony hatásairól, illata nagyon népszerű, elmét elcsendesítő, relaxáló, lazító aroma. Alvászavarokra, aggodalmak elűzésére, szorongások csökkentésére a legkiválóbb segítség. De nemcsak lelkünkre fejti ki csodás hatásait, hanem ezen felül bőrünkre is nagyszerű hatással bír. Gyengéden hidratál, regenerál, bársonyossá varázsol. Egy hosszú, stresszes nap legmegfelelőbb lezárása egy kellemesen nyugtató, finoman élénkítő masszázs a levendula csodálatos illatának segítségével.

Reméljük, a fentiekben megválaszoltuk minden, a masszázsolajok és azok aromaterápiás hatása kapcsán felmerülő kérdéseidet. Ha elnyerte tetszésed ez az egzotikus világ, és felkeltettük érdeklődésedet, ne habozz!
Engedd kényeztetni magad varázslatos vivőanyagaink segítségével végzett érzéki, finoman élénkítő szakszerű masszázsainkkal!

Legfrissebb bejegyzések

Erotikus munka lehetőségek


Erotikus munkán gondolkozol?
Segítünk dönetni!

 

Erotikus masszázs

Sok helyen hirdetnek ilyesmit, de vigyázni kell, mert sajnos a legtöbb közülük burkolt prostituált hirdetés. Más a helyzet azonban, ha egy neves, komoly helyre mész dolgozni, ahol megbízható vezetőség, korrekt feltételek és igényes vendégkör van. Ilyen helyzetben, nem kell aggódnod semmi miatt, egy profi masszázs szalonban, mindent köréd építenek, neked csak a magaddal, a masszázzsal és a vendégekkel kell foglalkoznod. Mi lehetőséget adunk a betanulásra, a továbbképzésre, hivatalos oklevelek megszerzésére, tudunk együtt dolgozni teljes vagy részmunkaidőben is és fő mottónk a korrektség. Olvass tovább, és gondold át a lehetőségeidet, de előre szólok, nem fogsz ennél jobbat találni!

 

Filmezés

Elsőre talán jó ötletnek tűnhet, hiszen rövid idő alatt sok pénzzel kecsegtet, de ha összehasonlítod más lehetőséggel, például a masszázzsal, hamar kiderül, hogy 1-1 filmért nem is adnak olyan sokat, ha tartósan sok pénzt akarsz így keresni, profi pornó színésszé kell válnod. Senkit nem szeretnék lebeszélni, aki ezt a pályát választja karrierként, de érdemes nagyon jól megfontolni, mibe kezd bele az ember, ezeket a filmeket ugyanis soha senki nem fogja tudni eltűntetni, örök bélyeg marad rajtad az internet tengerében, ami előkerülhet bármikor a jövőben, egy komoly munkahelyen, vagy ép mikor már anyuka leszel…

 

Külföldi erotikus munka

Szintén óriási pénzekkel kecsegtet, csak ki tudja mennyi igazság van az ígért feltételekben. Elindulni egy idegen országba, idegen emberekkel, idegen emberekhez, ahol majd nem kell semmit vállalni, de nagyon sok pénzt adnak. Hát lássuk, be a legtöbb ilyen tündérmese végül szomorú valósággá válik, ahol kiderül, hogy a pénz mégsem annyi és persze sokkal többet kell vállalni, mint azt elmondták, a legális munka sokszor mégsem legális és hallottunk már nem egy esetet, mikor szegény hiszékeny lányokat prostitúcióra kényszerítették messzi földön, ahonnan talán soha, vagy csak nagy szerencsével, véletlenül tudtak haza jutni, életre szóló sebekkel a lelkükben.

 

Külföldi Bárok

Igen, vannak persze megbízhatóbb bárok a világban, ahol a szép magyar lány táncolhat, és ha nem zavarja, hogy fogdossák a vendégek, hogy minden éjjel inni kell és, hogy mindezért távol van a hazájától és a barátaitól, akkor el lehet dolgozgatni, de megint felmerül a kérdés, hogy nem tudna-e ennyi, vagy több pénzt, könnyebben, kényelmesebben, biztonságban megkeresni Budapesten??? A válasz egyszerű: DE IGEN!

 

Magyar bárok

A helyzet hasonló, mint a külföldi bárokkal, és bár itt nem kell elhagynod a hazád, de a sok éjszakázás, zaklatás, aminek ki vagy téve, koránt sem biztos, hogy ér annyit, amennyit meg tudsz keresni. Ha összehasonlítod más lehetőségekkel, például egy masszőzi munkával egy megbízható szalonban, hamar rájössz, hogy nem éri meg egy bárban táncikálni és Te is inkább meghagyod a munkalehetőséget más lányoknak.

 

Magán lakás, avagy a prostitúció maga

Igen, ez is egy döntés, és ez is egy lehetőség. Ha valakinek már nagyon kell a pénz, elképzelhető, hogy erre is igent tud mondani, de miért? Valóban nincs más megoldás? Kell az, hogy abban bízzunk, talán nem tudja meg senki? Kell az, hogy odaadd a tested bárkinek akik becsenget és kifizeti egy közepesen elegáns vacsora árát? Kell az, hogy kitörölhetetlen sérüléseket szerezz a lelkedben, amik évek múltán sem gyógyulnak, és kell, hogy magába szippantson a prostitúció sötét forgószele? Azt hiszem a válasz egyértelmű: NEM! Pláne, hogy nem, ha van más lehetőség is.

 

Ha rászántad az időt és elolvastad a fenti sorokat, talán már Te is belátod, hogy az erotikus masszázs a legjobb döntés, ha fiatal és csinos vagy, könnyen és gyorsan szeretnél sok pénzt keresni, de mégsem akarod egy életre tönkretenni magad.

Jelentkezz hozzánk az alábbi e-mail címen és kezdd el szebb jövődet még ma!

[email protected]

 

*A Massage House nem foglalkozik semmilyen jellegű munka- és munkaerő közvetítéssel, továbbá szigorúan elhatárolódik minden ezzel kapcsolatos tevékenységtől.

Amennyiben még több részletet szeretnél megtudni szalonunk munkalehetőségeiről, kattints az alábbi linkre.

Legfrissebb bejegyzések

Intimitás


Beszéljünk arról, hogy mit is értünk pontosan az intimitás szó alatt. A legegyszerűbben úgy fogalmazhatnánk, hogy az intimitás az emberek közelsége a különféle kapcsolatokban.

Ahogyan telik az idő egy kapcsolatban, ez a közelség – optimális esetben persze – egyre növekedni fog, de csak akkor, ha a felek törődnek egymással. Az együtt töltött idő egyre komfortosabbá válik.

Intimitás a párkapcsolatban.

Beszélhetünk érzelmi és fizikai közelségről is, illetve ezek egyvelegéről.

Azonban azt fontos tisztázni, hogy az intimitás nem egyenlő a szexszel. Persze a szexuális élet által fejlődhet az intimitás, ám ne feledjük, hogy létezik intimitás nélküli szex, és szexualitásmentes intimitás is.

Másfelől pedig az intimitás nem kizárólag romantikus, férfi-női kapcsolatban értelmezendő. Egészen más típusú emberi kapcsolatokban is jelen lehet, például egy barátságban, szülő-gyermek kapcsolatban, testvérek közt stb.

A közeli kapcsolatok épp attól lehetnek közeliek, hogy intimitást tartalmaznak.

Az intimitást többféleképpen értelmezik az emberek.

Van, aki attól érzi közel magát egy randevún a másikhoz, egy megnéznek együtt egy filmet. A másik fél viszont a film utáni sétát várja, hogy egymás kezét fogva hódolhassanak a romantikának. Az ok tehát az, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen élünk meg egy-egy szituációt.

Azt, hogy kinek mit jelent a megfelelő minőségű intimitás, sokminden befolyásolhatja:

  • szocializálódás módja
  • kultúra
  • vallás
  • érdeklődési kör
  • kommunikációs stílus, stb.

Az intimitás különböző típusait érdemes megvizsgálni ahhoz, hogy rájöjjünk, számunkra mit jelent az intimitás. A kategóriák a következők:

Érzelmi

Ez egy olyan közelséget jelent, ami lehetővé teszi , hogy személyes dolgokat mondjunk el egymásnak. Olyan dolgokat, amelyeket nem osztanánk meg akárkivel, csak a megfelelő közelségben lévő személyekkel.
Ha két ember közt jól működik az érzelmi intimitás, akkor szeretnek együtt időt tölteni, mert azt pihentetőnek élik meg. Anélkül osztanak meg egymással gondolatokat, hogy a megítéléstől tartanának.

Szellemi

Egy olyan közelséget jelent, ahol a felek engedik egymásnak elméjük működésének megismerését. Felépüléséhez ötletek megosztására, eszmecserékre és közös ötletelésekre van szükség. Tehát például a közös filozofálás, a mély beszélgetések biztos jelzőtáblákként szolgálhatnak.

Fizikai

A testi közelséget jelenti. Egy párkapcsolatban ide tartozik az ölelkezés, a szexualitás, a csók, a kézfogás, vagy akár a masszázs. De mint azt már korábban említettük, az intimitáshoz nem szükséges alapvetően a szexualitás, sem pedig a romantika. Szüleinkkel az ölelkezés, a puszi, illetve egymáshoz való közel helyezkezdés kommunikáció közben szintén a fizikai intimitás jelei. És egy baráti kapcsolatban is hasonlóak a motívumok.

Tapasztalati

A minőségi idő eltölése valakivel tapasztalati intimitást képez. Közös érdeklődési területek kiaknázásával kellemesen együtt eltöltött időt jelent ez. Nem kell túl bonyolult dolgokra gondolni. Jó példa egy mindkét fél által kedvelt sorozat megnézése közösen, vagy egy élvezetes társasjátékozás.

Lelki

A spiritualitásban való közös szemléletmód alakíthatja ki. Ha hitbéli irányultságunkban is összhangot találunk, az tovább mélyítheti a közelséget, lelki szinten.
Hogy milyen vallásról, vagy hitbéli meggyőződésről van szó, az jelen esetben lényegtelen. A közös hullámhossz ettől függetlenül működik.

Az intimitás alappillérei a következők:

Bizalom

A bizalom képessége a korábbi traumáktól függően változó. Az évek előrehaladtával mindenki egyre több, kisebb vagy nagyobb traumát él át, és ez befolyásolja a bizalmas viszonyok kialakítását. Az viszont tény, hogy a bizalomra szükség van egy intim kapcsolat kialakításához.
Ha megbízunk valakiben, akkor képesek vagyunk beszélni neki félelmeinkről, titkainkról és vágyainkról. Ez pedig kifejezi a másik fél számára, hogy megbízhatónak tartjuk, ami elősegíti azt, hogy ő is közelebb érezze magát a megnyíló félhez, és ő is képes legyen megnyílni.

Elfogadás

Amikor tisztában vagy vele, hogy egy személy elfogad téged olyannak, amilyen vagy, akkot biztos lehetsz abban, hogy intim viszonyban álltok egymással. Nem szégyenled zenei ízlésedet, vallási hovatartozásodat, anyagi körülényeidet.

Őszinteség

Ez egy kulcsfontosságú alapanyag. Őszinteség nélkül nem létezik intimitás, hiszen az őszinteség előfeltétele a bizalom.
Ha érzelmeinkről úgy vagyunk képessek beszélni, hogy közben biztonságban érezzük magunkat, akkor lehet mondandónk igazán őszinte.

Biztonság

Amikor a legvalódibb önmagunkat kiadjuk a másiknak, és a legmélyebb érzéseinket, gondolatainkat is megosztjuk. Mindezt érzelmi biztonságban, mert nem félünk az ítélkezéstől. Egy kapcsolat elején ez még nyilván nem működik, nem ezzel kezdődik az intimitás kiépülése.

Együttérzés

Mindenkinek jó érzés, amikor a másik törődik vele és empatikus áll az élethelyzetéhez. A testvérünkkel folytatott rendszeres beszélgetések fontosak például még akkor  is, ha távol élünk egymástól. A folyamatos érdeklődés egymás hogyléte felől visszaigazolás a törődésre.

Szeretet

Kommunikálása az egymás iránti érdeklődés kimutatásával kezdődik. Az érdeklődés pedig valamilyen formájú vonzalom. Ez a vonzalom nem feltétlenül kell, hogy fizikálisan jelenjen meg. Megeshet, hogy egy barát szabadnapot vesz ki azért, hogy sportoljatok együtt, mert tudja, hogy fogyni szeretnél.

Kommunikáció

A megfelelő kommunikáció elősegíti az egészséges kapcsolatok kialakítását. Amikor meghallgatjuk a másikat, és elmondjuk egymásnak valódi érzelmeinket, akkor lehetséges egymás igazi megértése, ezzel pedig még közelebb kerülünk egymáshoz.
Ehhez persze időre van szükség, nem egyik napról a másikra történik.

Az intimitás hosszas munka, kitartás, kutatás, alázatosság és megértés szükséges hozzá.

Lassú folyamat, ahol bár folyamatos a fejlődés, az sokszor csiga lassúságú, máskor látványosan nagy lépéseket lehet tenni.

Mégis megéri a befektetett energiát, mert nélküle az emberi kapcsolatok mit sem érnek.

Sokan, akik félnek az intimitástól, valójában a csalódástól félnek.

Mert a közeli vagy távoli múltban már valaki más csalódást okozott nekik, és nem szeretnének újból sérülni.

Ez persze egy hibás magatartás, és a tudatosan élő emberek előbb-utóbb felismerik ezt. Ekkor van lehetőségük szemléletmódjukon változtatni, és nyitottan nézni a jövőbe.

Megeshet, hogy valaki saját maga számára is ismeretlen okokból kerüli a társadalmi érintkezéseket, kivonja magát a közös programokból.

Ezeknél a személyeknél gyakran megfigyelhető, hogy alacsony az önértékelésül, illetve szexuális problémákkal küzdenek, valamint nehezen alakítanak ki új kapcsolatokat.
Számukra javasolt, hogy terapeutával dolgozzanak együtt, aki segít feltárni, majd feloldani a blokkakat.

Mentális egészségi állapotunkat tekintélyes részben meghatározza az életünkben jelen lévő intimitás minősége és mennyisége.

Közeli hozzátartozóinkkal való kapcsolatunk, baráti társaságunkkal való viszonyunk és nem utolsó sorban a párkapcsolatunk minősége nagyban befolyásolja jóllétünket.

Még ha nincs is párkapcsolatunk, az egyéb emberi kapcsolataink enyhíthetik a magány érzését.

Itt mindenképp érdemes megemlíteni a saját magunkkal való intim kapcsolatunk fontosságát.

Valójában, ha magunkkal jól vagyunk, akkor nem érezhetünk magányt, hiányérzetet, vagy frusztráltságot pusztán azért, mert nem élünk párkapcsolatban.
Emellett persze igenis szükségünk van szeretteinkre, és ápolni kell a számunkra fontos kapcsolatokat.
Érzelmeink megéléséhez egyébként nagyon jól hozzájárul, ha kifejezhetjük azokat egy öleléssel, egy érintéssel. Ilyenkor rengeteg energia szabadl fel, csakúgy, mint a nevetés által.

Ha már az energiáknál járunk, akkor térjünk ki az intimitás egészségre gyakorolt hatására is.

  • Immunerősítő
  • Vérnyomás csökkentő
  • Szívbetegségek kockázatát is csökkenti
  • Mentális egészségi állapotunk kulcsa

Aki nehezen nyílik meg, feltétlenül mondja el partnerének, hogy problémás számára közel engednie új embereket.

Ez nagy segítség a partnernek, mert ettől kezdve tudja, hogy hogyan viszonyuljon szerelméhez. Ha megvan a bizalom, akkor a félelem konkrét okát is elmondhatja.

A következő lépcső pedig az, hogy kifejezi, mi az, amire szüksége volna a partnerétől ahhoz, hogy biztonságban érezze magát mellette.

Sokszor ez nem megy magától, hanem szakember segítségére van szükség. Ám ettől ne hátráljon meg senki, számtalan terápiás módszer létezik, ami személyre szabottan segít a traumák felderítésében és feldolgozásában.